Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım’ın Başakşehir şubesi 23 Mart’ta yapılan açılışla hizmete girdi. Baklava sektörünün bir araya geldiği açılışa birçok bürokrat ve siyasi de katıldı.
“Amacımız, müşterilerimize her zaman birinci sınıf baklava sunmak. Bunun için de tamamen el sanatıyla baklava üretiyoruz. Baklava hamuru el ile açıldığında, kıvamı, lezzeti, çıtırlığı ve görüntüsü katbekat daha iyi olduğundan her zaman birinci önceliğimiz”
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım’ın sahibi olduğu “Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım” Başakşehir Şubesi 23 Mart’ta yapılan açılışla hizmete girdi.
Baklava ve tatlı sektörünün bir araya geldiği açılışta; AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Nurettin Nebati, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, birçok İTO meclis üyesi ve Başakşehir bölgesinin önce gelen isimleri de hazır bulundu. Dualarla eşliğinde yapılan açılışta Mehmet Yıldırım açılışa katılan tüm dostlarına teşekkür ederek, Gaziantep Baklavası’nın ve tatlı dünyasının en iyi örneklerini müşterilerine sunma gayreti içinde olacaklarını belirtti. “Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım adıyla el emeğimiz olan gerçek Gaziantep baklavasını müşterilerimize sunacağız. Açık imalat yaptığımız Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım Başakşehir şubesinde, ballı baklava çeşitlerimiz ile vazgeçilmez bir tadı baklava severlerle buluşturacağız” diyen Mehmet Yıldırım, kaliteden taviz vermeden hizmet edeceklerinin altını çizdi.
Birinci sınıf Gaziantep Baklavası el emeği gerektirir
Baklavacılığın el emeği bir iş olduğunu vurgulayan Mehmet Yıldırım, “Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin baklavacılık bir el sanatı. Bu meslekte iyi bir usta olabilmek için 6-7 sene emek vermek gerekiyor. Şu an sektörde kullanılan makineler birinci sınıf baklava yapımını gerçekleştirmekten uzak. Ancak endüstriyel alanda, toptan üretim yapan firmaların tamamı neredeyse bu makinelerle çalışıyor” diyor ve şöyle devam ediyor, “Amacımız, müşterilerimize her zaman birinci sınıf baklava sunmak. Bunun için de tamamen el sanatıyla baklava üretiyoruz. Baklava hamuru el ile açıldığında, kıvamı, lezzeti, çıtırlığı ve görüntüsü katbekat daha iyi olduğundan her zaman birinci önceliğimiz”. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nunda açılışta olmak için yola çıktığını fakat annesi Solmaz Hisarcıklıoğlu’nun vefatı nedeniyle açılışa katılamadığını belirten Mehmet Yıldırım, üzüntüsünü ifade ederek başsağlığı diledi.
Mehmet Yıldırım’ın konuşmasının ardından mikrofonu alan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise, “Mehmet Yıldırım ilçemizde dünyanın en tatlı işini yapıyor. İnşallah birçok şubede bulunur ve dünyaya açılır bizde ilk olarak burada açılışı yapmıştı diyerek kendisiyle gurur duyarız” diye konuştu.
Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım Markası
Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım markası adı altında, gerçek Gaziantep baklavaları birinci sınıf şekilde üretiliyor. Açık imalatın yapıldığı Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım’da müşteriler bir yandan baklavaları tadarken, diğer yandan da baklavanın yapımını izleme olanağına sahip. Ballı baklavanın da üretildiği Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım’da katmer, künefe, kadayıf, kahke vb. diğer tatlı çeşitleri de bulunuyor.
Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım hakkında
Baklavanın anavatanı Gaziantep’ten 11 yaşında İstanbul’a gelerek mesleğe başlayan Mehmet Yıldırım, kardeşleri ve babasıyla birlikte 1989 yılına kadar aile şirketi çatısı altında çalışır. Mehmet Yıldırım, 1989’dan sonra kardeşlerinden ayrılır ve Yıldırım Gıda’yı kurar. Orhan Aydın, Ömer Deniz ve İrfan Uluer ile 2000 yılında başlayan ortaklık süreci bugün de devam eden Mehmet Yıldırım’ın toptan baklava sektöründe Gaziantepli Tatlıcı markası faaliyet gösterirken, perakende sektörüne yönelik MyBaklava ile kendi adını taşıyan Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım markaları bulunmaktadır.